Olika sätt att låna pengar – En överblick

Idag finns det en lång rad olika sätt att låna pengar på. Det finns också massor av olika typer av lån. På internet finner du hundratals olika hemsidor som gärna lånar ut pengar till dig.

På senare dagar har det dykt upp så kallade låneinstitutet som är helt internet-baserade. Till skillnad från banker och mer traditionella låneinstitut sysslar dessa mestadels med snabblån. Det är en typ av lån som är väldigt lönsam för institutet, men mindre lönsam för dig som låntagare. Det går väldigt snabbt och du kan ofta ha pengar på konto samma dag som du skickade in din ansökan.

Om du vill låna pengar på det traditionella sättet tar du kontakt med den bank du för nuvarande är kund hos. Då bokas du in på ett möte där ni diskuterar din ekonomiska situation och hur du skulle kunna låna pengar på ett sätt som gör både dig och banken nöjda. Även väl etablerade låneinstitut sysslar även med traditionella privatlån och utlåning av pengar.

Det finns också företag som låter dig låna pengar av privatpersoner. Som en väldigt ny form av belåning av pengar är det svårt att säga vad för risker det finns iblandade, men för dig som vill låna pengar är det värt att undersöka saken närmare.